Večdnevno čolnarjenje

Odločite se lahko za večdnevno čolnarjenje. S seboj vzamete le najnujšo opremo (šotor, hrano, pijačo in ribiško palico) in uživate v neokrnjeni naravi reke Kolpe.

Mini raft je pomanjšani raft, primeren za dve ali tri osebe. Čolnarjenje z mini raftom je najbolj priljubljena oblika čolnarjenja na reki Kolpi. Čoln je zelo stabilen in vodljiv in je primeren za družine kot tudi tiste, ki nimajo veliko izkušenj s čolnarjenjem. Je dovolj prostoren tudi za vodotesen sod, kamor spravite svojo opremo.

Vabljeni na čolnarjenje po reki Kolpi, ki se vije po neokrnjeni naravi doline. Lahko se odločite za čolnarjenje v zgornjem delu reke, kjer je več jezov, je bolj razgiban in adrenalinski. V tem delu se spustite tudi skozi zelo zanimiv kanjon, kjer je reka široka le nekaj metrov. V spodnjem delu reke je manj jezov.  Reka je bolj mirna in je potrebno malo več veslanja.

V zgornjem delu lahko izbirate med tremi različno dolgimi spusti. Najdaljši se začne v kraju Fara. Dolg 13 km in traja od 4 do 5 ur, odvisno od vodostaja reke. Srednji se začne v kraju Zavrtki. Ta je dolg 10 km in traja od 3 do 4 ure. Lahko pa se odločite za najkrajšega, ki se začne v kraju Gorenja žaga. Dolžina tega spusta je 6 km in traja okoli 2 uri. Spust zaključite pri nas v kraju Spodnja Bilpa. Na start vseh treh spustov vas od peljemo mi.

Tudi v spodnjem delu reke lahko izbirate med tremi različno dolgimi spusti. Vsi spusti se začnejo pri nas. Če se odločite za najdaljšega, ta traja od 5 do 6 ur in je dolg 15 km. Zaključi se v kraju Srednji Radenci. Srednji spust je dolg 10 km, traja od 3 do 4 ure in se zaključi v kraju Prelesje. Najkrajša relacija pa dolga 5 km in traja okoli 2 uri. Zaključi se v kraju Lazi. Po končanem spustu pridemo po vas.

Lahko pa si odsek reke izberete sami. Število ur čolnarjenja ni omejeno, na reki ste lahko tudi cel dan. S seboj vzamete hrano in pijačo in uživate.

Ob startu vam zagotovimo vso opremo ( veslo, čelada, rešilni jopič, neoprenski čevji), po potrebi tudi neoprensko obleko. Dobite tudi vodotesen sod, kamor spravite vse svoje stvari. 

Apartmaji Bilpa, Damjan Jakovac s.p.

Spodnja Bilpa 6

8342 Stari trg ob Kolpi

041 520 488

info@apartmaji-bilpa.si

Apartmaji Bilpa, Damjan Jakovac s.p.

Spodnja Bilpa 6

8342 Stari trg ob Kolpi

041 520 488

info@apartmaji-bilpa.si